keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Asuntola


Asuntola, B-rakennus, Saksankatu 25
Forssan ammatti-instituutilla on oma, sen opiskelijoille ilmainen asuntola. Asuntolassa on 47 asuntolapaikkaa. Suurin osa huoneista on yksiöitä. Asuntolapaikat on tarkoitettu alaikäisille, ensisijaisesti ykkösvuoden opiskelijoille, jotka tulevat pitkän koulumatkan takaa tai joiden kulkuyhteydet kouluun ovat heikot. Jos paikkoja jää, myös toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat voivat saada asuntolapaikan.

Asuntolassa työskentelee asuntolanhoitajana Leena Laiho. Hän on asuntolassa ma-to klo 17-23, minkä jälkeen hän päivystää kello yhteen asti, ja pe klo 12-16. Toinen kuraattoreistamme, Maiju Kossila, on noin kerran viikossa asuntolassa iltaisin tavattavissa.

Kuva yksiöstä
Asuntolassa asutaan vain kouluviikoilla eli lauantaiksi, sunnuntaiksi, arkipyhiksi ja loma-ajoiksi asuntola sulkeutuu. Jos opiskelija sairastuu, hänen tulee lähteä kotiin sairastamaan. Jokaisessa huoneessa on valmiina sänky ja pöytä. Käytävissä on yhteiskeittiöt. Jokainen asukas tuo mukanaan omat petivaatteet, hygienia- ja siivoustarvikkeet sekä ruokansa.


Yhteiskeittiö
Kouluvuoden alussa kaikilla uusille asuntolalaisille järjestetään Fiilistä asumiseen - Arjen taitojen kurssi, jolla käydään läpi asuntolan sääntöjä ja opitaan fyysisestä, psyykkisestä ja henkisestä hyvinvoinnista. Asuntolahoitaja Leena Laihon sanoin asuntolassa harjoitellaan "parhaimmillaan itsenäistymistä elämän eri osa-alueilla, vastuunottamista opinnoistaan ja tekemisistään ja toisen huomioon ottamista. Asuntolassa asuminen on nuorten vapaa-aikaa ja noudattamalla järjestyssääntöjä, jotka eivät ole ylitsepääsemättömiä, ja hoitamalla opiskelunsa mallikkaasti, muodostuu asuntola-asumisesta yksi nuoren mieleenpainuvimmisa ajanjaksoista hänen elämässään, josta jää mukavia muistoja ja parhaimmillaan elinikäisi ystäviä kanssa-asujista."

Asuntolaan haetaan  tulostamalla asuntolapaikkahakemus, täyttämällä ja lähettämällä se osoitteeseen

Forssan ammatti-instituutin asuntola / Leena Laiho
Saksankatu 25
30100 Forssa

Hakemus kannattaa lähettää mahdollisimman pian opiskelupaikan varmistumisen jälkeen. Toki vapaita paikkoja voi myös tiedustella syksyllä koulujen jo alettuakin.

Lisätietoja asuntolasta löytyy Fain asuntolasivuilta.
 

Alakerran oleskelutila
Asuntolanhoitajan yhteystiedot: (Huom! Hakemuksia ei voi lähettää sähköisesti!)
Leena Laiho
0400 532 998
leena.laiho@lhkk.fi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti